Welkom bij Leonardo-onderwijs Terneuzen.

Leonardo-onderwijs Terneuzen is gestart in september 2010 en maakt deel uit van OBS De Meerpaal, Terneuzen. Deze website is bedoeld om u een indruk te geven van onder andere de organisatie, de doelstellingen, het onderwijsconcept, het pedagogisch klimaat.

Leonardo onderwijs is dusdanig aangepast dat hoogbegaafde kinderen zich in een uitdagende leeromgeving, in hun eigen tempo en op hun eigen niveau optimaal kunnen ontwikkelen. Onze visie is dat het leervermogen (IQ) en het vermogen om dit te kunnen laten zien (EQ) in balans behoren te zijn.

Leerkrachten van de Leonardoklassen zijn speciaal opgeleid in het omgaan met hoogbegaafdheid. Het onderwijsprogramma is anders van opzet dan een regulier programma. Naast alle reguliere vakken die compact worden aangeboden zijn er extra vakken zoals: filosofie, schaken, ICT, Spaans, Engels, Leren Leren, science, ondernemen en omgaan met hoogbegaafdheid. We volgen we het Leonardo-curriculum, projectmatig onderwijs ontwikkeld binnen stichting Leonardo-Nederland, voor hoogbegaafde kinderen.
Vakondersteuners (native speakers) en vakleerkrachten maken deel uit van het team.

De toelaatbaarheid van kinderen is afhankelijk van de potentie om zich te kunnen ontwikkelen in combinatie met hun mogelijkheid om een open communicatie met de omgeving te kunnen aangaan.

Met vriendelijke groet,
Magda Heitzman

Onderwijsgroep Perspecto